Kdo nedorazil, asi ani nelitoval…aneb ČP v Rakousku

O víkendu 11. a 12. června se český pohár přesunul až za české hranice a to do Rakouska. Závody už v kalendáři nejspíš většinu českých závodníků vyděsily a tak tomu nebylo ani u LKŤáků, kteří na tyto adventure racy vyslali pouze  3 jedince – Štěpku, Maru a Kinga, tzn. jedno Craftí auto.

Cesta trvala okolo 4 hodin. Parkovalo se u zemědělského družstva a počasí už od sobotního odpoledne nevěstilo nic dobrého. Middle se jel v docela pěkném téměř rovinatém lesíku. Ten jsme stihli ještě za sucha. V lese bylo poměrně hodně lakatoších neviditelných cestiček, které však pořadatel zaznačil i do mapy, takže občas bylo docela těžký tu cestu najít, obzvlášť, když víte, že musíte používat jen cesty a neběhat v lese. Maru dojela celkově 3., Štěpka celkově 8. a King? Ten si trošku popletl pořadí kontrol a bylo z toho 6. místo. Noc jsme si užili v místní tělárně a už od večera začalo pršet a nepřestávalo….

Nedělní long se odehrával v podobném terénu. Ráno vypadalo počasí docela nadějně, bez deště. To se však rychle změnilo téměř všem na trati, kdy se spustila obrovská průtrž a v lese tekly potoky vody. Ale dokončili jsme to nakonec všichni tři. Štěpka dosvištěla 9. a já si to užila plnými doušky…Můžete se podívat na mé postupy a trochu se zasmát. 🙂 King si náladu ještě víc zhoršil, když to valil na plnej plyn téměř bez chyb, dojel do cíle, odjel si umýt kolo a po 15 minutách se vrátil k dojezdu a v ten moment mu to trklo: „Vždyť já nemám sběrku!“ No, takže ze zamýšleného prvního místa byl disk. Takže tento výlet jsme zhodnotili slovy: „Až zas budou závody v Rakousku, tak už sem opravdu nepojedeme.“ Myslíte, že nám to vydrží?

P.S. Cesta zpátky pokračovala v podobném duchu….Nefungovaly stěrače a setřely vždy jednou asi za minutu. A co myslíte? Pršelo? To víte, že jooo 🙂 …